2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: betiltás

38 cikk 1/4 oldal

Cenzúra kis Moszkvában

Brüsszel nem Moszkva, az EU véletlenül sem ­hasonlítható a Szovjetunióhoz. Rosszabb annál, ugyanis a kommunizmus, sosem hirdette magáról, hogy a szólásszabadság és a jogállamiság fellegvára.

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi

Várhatóan szeptember végén hozzák nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM); a szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi.

Betiltják a halogénizzókat

Hatvan éve helyezték forgalomba a halogénizzókat, szeptember 1-jétől pedig az Európai Unióban betiltják, miután az Európai Bizottság tíz évvel ezelőtti döntése hatályba lép.

Burundi nyugati adókat függeszt fel hat hónapra

Az ottani médiatanács már figyelmeztette a BBC-t és az Amerika Hangját, hogy ne sértsék meg a „kiegyensúlyozott tájékoztatás” és a forrásaik „alapos ellenőrzésének” elveit.

Az EU támogatja a vegyi fegyverek teljes tilalmát

Az Európai Unió (EU) egyetért és támogatja a vegyi fegyverek teljes tilalmát és a készleteinek felszámolását világszerte, határozottan kiáll azon álláspontja mellett, hogy az ilyen fegyverek használata, beleértve bármely mérgező vegyi anyag fegyverként történő használatát is, mindenhol és minden körülmények között tilos és szigorúan elítélendő - áll az uniós tagországok külügyminisztereinek hétfőn elfogadott állásfoglalásában.

Fokozatosan tilthatók be a dízelek

A vezető autógyárak dízelüzemű modelljeivel kapcsolatos botrány ráirányította a figyelmet a kormot kipufogó autókra, erre reagál az október 1-jétől szigorodó fővárosi szmogrendelet is.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.