2020. október 31., szombat, Farkas napja

Címke: betegellátás

23 cikk 1/3 oldal

A Honvédkórház csak a jéghegy csúcsa

Aki most dr. Zacher Gábort piedesztálra emelné, talán vehetné a fáradságot és meghallgathatná egy korábbi, törölt előadásának még elérhető hanganyagát.

Nem mondtak fel orvosok a Honvédkórházban

A túlmunkát nemcsak hogy kifizették, de az ezért járó bérezést 40 százalékkal meg is emelték. A sürgősségi centrumban egy orvos sem mondott fel.

A biztonságos betegellátást is veszélyeztetheti a Brexit

A betegellátás biztonságára és hatékonyságára jelentenek közvetlen veszélyt a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) járó kockázatok, ha ezeket a kormány nem kezeli megfelelően a kilépésig hátralévő időben – áll a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) kórházi ápolószemélyzetének legmagasabb szintű szakmai szervezete által szerdán nyilvánosságra hozott figyelmeztetésben.

Telemedicina-rendszert fejlesztenek Szegeden

A betegellátást hatékonyabbá tevő telemedicina-rendszert fejleszt a Tigra Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és más partnerekkel együtt, 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós támogatással - tájékoztatta az SZE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Évente 50 milliárd forint cukorbetegekre

Tavaly közel 50 milliárd forintot költött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a cukorbetegekre, egy év alatt 3 milliárd forinttal nőtt a diabéteszesek gyógyszereinek támogatása – írta a Világgazdaság pénteken a NEAK adatai alapján.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.