2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: betakarítás

27 cikk 1/3 oldal

Jól járnak a magasabb árakkal a termelők

Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke jelezte: tavasszal kedvező folyamatok kezdődtek a világ gabonapiacán.

A tavalyinál több kukorica teremhet idén

Feldman Zsolt az aratási koordinációs bizottság ülését követően kiemelte, hogy a kilátásban lévő hektáronkénti termésátlagok kedvezőek, meghaladják az elmúlt öt év átlagát.

Elkezdődött az országban a napraforgó betakarítása

A prognózisok szerint idén mintegy 49 millió tonna lesz a napraforgótermés világviszonylatban, Magyarországon a tavalyinál három-öt százalékkal kisebb hozamra lehet számítani – írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Kevesebb kalászos gabona termett

Az idén az elmúlt öt év átlagánál néhány százalékkal kevesebb kalászos gabona termett, ám az árak magasabbak a tavalyinál.

Befejeződött a kalászosok betakarítása

Az előzetes összesítés szerint az elmúlt öt év átlagánál néhány százalékkal kevesebb az idei termés, az árak viszont magasabbak.

Már kapható a piacokon a ropogós cseresznye

Jó szezonra számítanak idén a cseresznyetermesztők. Az ültetvények jelentős részét megkímélte az időjárás, így a termés megközelítheti a húszezer tonnát is.

Nagyobb hasznot várhatnak ősszel a búzatáblákon

Ha az aratásig folytatódik az áremelkedés a világpiacon, a mögöttünk álló szűk esztendők után ismét jelentős haszonnal zárhatják a szezont a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdák.

Kevesebb cukorrépát takaríthatnak be az idén

Bár a vetés folyamatban van, a belvíz továbbra is nagy fejfájást okoz a termelőknek, vélhetőleg lesznek olyan területek, ahol nem tudják időben elvégezni a munkálatokat.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.