2022. július 4., hétfő, Ulrik napja

Címke: bérrendezés

21 cikk 1/3 oldal

Alkupozícióban vannak a munkavállalók

A munkaerő megtartása elsődleges szemponttá vált, ráadásul a fluktuáció sok területen már a rendkívüli bérrendezést is kikényszeríti.

Majdnem 122 milliárd egészségügyi bérrendezésre

A megfogalmazott követelések és javaslatok döntő többségére vonatkozóan már korábban megállapodások születtek a kormány és az egészségügyi érdekvédelmi szervezetek között.

Korszerűbbek lesznek a fegyverek

2018-ban a 428 milliárdos honvédelmi költségvetésből mintegy 100 milliárd forint jut laktanyák felújítására, honvéd­ségi eszközök korszerűsítésére és újak beszerzésére.

Béremelés az önkormányzatoknál

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta: az önkormányzati rendszer bevált, jól működik, csak finomhangolásra lehet számítani.

Általános bérrendezést javasol az OKÉT munkavállalói oldala

Általános közszolgálati bérrendezés keretében nyolcszázalékos béremelést javasol a kormányzatnak az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldala, azok esetében pedig, akiknek a bére 10 éve nem nőtt, akár ötvenszázalékos lehetne elképzelésük szerint az emelés – hangzott el keddi budapesti sajtótájékoztatójukon.

Ma véglegesen lefújhatják a BKV-sztrájkot

99,9 százalék, hogy stimmelnek majd a számok a BKV írásos béremelési javaslatában, és a szakszervezetek lefújják a sztrájkkészültséget – mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.