2019. április 22., hétfő, Csilla, Noémi napja

Címke: Berlin

357 cikk 1/36 oldal

Elefántot küldtek a porcelánboltba

Amisszióvezető sok mindent elért, ha az asztalra csapott, legyen szó egy agg náci kitoloncolásáról vagy az amerikai cseppfolyós gáz német piacra juttatásáról.

Kettős exponálás

Philip Pocockot 1982-ben meghívták, hogy készítsen fotóanyagot a város alapításának 750. évfordulójára. A világhírű művész több mint kétezer fényképet készített a berlini fal mindkét oldalán.

Éhségsztrájk a hajón

Továbbra is bizonytalan azoknak a bevándorlóknak a sorsa, akik Málta-közeli vizeken vesztegelnek két hajón december 22. óta. A civil szervezetek szerint többen éhségsztrájkba kezdtek.

Sztrájkolnak a berlini repülőtereken hétfő reggel

Sztrájkot hirdetett hétfő reggelre a két berlini nemzetközi repülőtérre (Schönefeld, Tegel) a németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi), a biztonsági szolgálatok dolgozóinak munkabeszüntetése miatt számos járatot, köztük egy budapestit is töröltek.

Rekordszámú látogató kereste fel a berlini fal emlékhelyeit 2018-ban

Rekordszámú, mintegy 1,1 millió érdeklődő kereste fel 2018-ban a berlini fal emlékhelyeit a német fővárosban, a Bernauer Straße-nál lévő emlékhelynél az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmillió látogatót számláltak – közölte csütörtökön a fenntartásért felelős Berlini Fal Alapítvány, amely 2009-ben kezdte meg munkáját.

Arab klánok toboroznak Berlinben

A klánok a 2015 óta érkező több mint egymillió szíriai, iraki és afgán férfi között keresik új tagjaikat. Fiatalkorúa­kat is gyakran foglalkoztatnak.
357 cikk 1/36 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.