2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Berecz Zsombor

16 cikk 1/2 oldal

Érzelmi hullámok is repítették a hajóját

A testvér-edző, a sportpszichológus és a Jóisten segítette a világbajnoki győzelemhez Berecz Zsombort, a magyar vitorlázás első világbajnokát.

Vitorlás-nagyhatalommá vált Magyarország

Berecz Zsombor világbajnoki győzelme a vitorlázó finn dingis versenyszámban körülbelül akkor bravúr, mintha mondjuk Miklós Edit alpesisíben szerzett volna világbajnoki aranyérmet.

Szenzációs magyar világbajnoki aranyérem

Berecz Zsombor megnyerte az utolsó, úgynevezett éremfutamot a dániai Aarhus vizeinél zajló vitorlázó világbajnokság Finndingi számában, s aranyérmes lett.

Megvan az első tokiói kvótánk

A mai utolsó napon még változhat az állás, de az már biztos, hogy Berecz Zsombor az első nyolcból már nem szorulhat ki.

Bár remekelt, Berecz mégis kissé csalódott

Berecz Zsombor az ötödik helyen végzett Balatonföldváron, a vasárnap befejeződött finndingi-világbajnokságon. A magyar vitorlázó egyrészt nem tagadja, hogy kicsit csalódott, hazai vizeken érmet szeretett volna szerezni, másrészt viszont ez volt pályafutása eddigi legjobb vb-szereplése.

Vitorlázás szélcsendben

Jól döntettem, amikor csütörtökre időzítettem a Balatonföldváron, pontosabban a település „felségvizein” zajló finndingi-világbajnokságról szóló helyszíni riportot.

Behajóznak a finnek a Balatonra

A szélcsendnél nagyobb csapás nem érhet vitorlásversenyt, márpedig szeptember negyedikétől tizedikéig az eddigi talán legjelentősebb vitorlásviadalt rendezik a Balatonon.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.