2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: bér

79 cikk 1/8 oldal

Jelentősen emelkedik a kormánytisztviselők bére

Egyre inkább teljesítményelvű, hatékony, szolgáltató, állampolgárbarát, az ország versenyképességét támogató professzionális közigazgatást szeretne működtetni a kormány.

Juttatás helyett bért kér a dolgozó

Nem egységes a szakszervezetek álláspontja a kafetéria-rendszer átalakításával kapcsolatban, sok ágazati, helyi érdekképviselet élesen bírálja az annak megmaradását célzó konföderációs törekvéseket.

Bérversenyt hoz az új rendszer

A kafetéria-rendszer átalakításával kapcsolatos kormányzati szándékkal a munkaadói és a munkavállalói képviseletek is egyetértenek.

Felkészültek a balatoni büfékben az idei szezonra

Jellemzően másfélszeresére nőttek a bérek a balatoni kiemelt üdülőövezetben az elmúlt két-három év során, a munkaerőhiány kezelhető, a vendéglátósok felkészültek az idei szezonra.

Lépések a kedvezőbb munkakörülményekért

Enyhül a feszült helyzet a kiskereskedelemben a multinacionális üzletláncok és a munkavállalók között. A Spar felismerte, hogy tenni kell a dolgozók megtartásáért.

Migránsok bolti munkára?

Óriási felfordulást okozna a kiskereskedelemben, ha az ellenzék által támogatott bevándorlással migránsok érkeznének az országba.
79 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.