2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: Beppe Grillo

13 cikk 1/2 oldal

Előre bejelentve

Már 2012-ben azt javasolták a híd állapotát vizsgáló szakemberek, hogy egy másik, Genovát elkerülő autópályát kellene építeni a Morandi híd forgalmának csökkentésére.

A bevándorlás uralja az olasz kampányt

Akárcsak az idei európai választások zömét, a jövő évi olaszországi parlamenti voksolás kimenetelét is nagymértékben befolyásolja a tömeges bevándorlás kérdése.

Miniszterelnök-jelöltet választ az olasz ellenzéki Öt Csillag Mozgalom

Megkezdődött az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű olasz ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjének kiválasztása: hétfőig lehet jelölteket állítani a mozgalom honlapján, s a győztes nevét szeptember 23-án teszik közzé – jelentette be Beppe Grillo, az M5S vezére szombaton.

Olaszországi választások: a legnagyobb városokban lesz második forduló

Az olaszországi időközi helyhatósági választások első részeredményei szerint szinte az összes legnagyobb városban szükség lesz második fordulóra, hétfőre virradóra az is világosan körvonalazódni látszott, hogy az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) súlyos veszteséget szenvedett, jelöltjei már nem jutnak el a június 25-i második megméretésig.

Beppe tréfái

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a demokratákat megelőzve Olaszország legkedveltebb pártjává lépett elő az 5 Csillag Mozgalom.

Csúfos pofont kapott Beppe Grillo

A volt humorista kijelentette, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) elhagyja az EP-ben a brit függetlenségi párttal közös frakcióját, és a liberálisokhoz csatlakozik.

Frakciót váltott volna az Európai Parlamentben az olasz Öt Csillag Mozgalom

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz ellenzéki párt szavazóinak 78,5 százaléka igent mondott az Európai Parlament liberális frakciójához való csatlakozásra, miután a mozgalmat vezető Beppe Grillo erről internetes szavazást indított. A liberálisok viszont leszavazták az olasz párt kérelmét.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.