2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: belügyminiszter

105 cikk 1/11 oldal

Megvan az amerikai elnök új belügyminiszter-jelöltje

Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy David Bernhardt volt energiaügyi lobbistát jelöli belügyminiszternek. Az előző miniszter, Ryan Zinke január elején távozott a tárca éléről, amelyet azóta Bernhardt vezetett ügyvivői minőségben.

Rendőrkézen a Pintérre hivatkozók

A belügyminiszter továbbra is azt várja el, hogy a törvény teljes szigorával járjanak el azokkal szemben, akik rá, a minisztériumára vagy a hatóságokra hivatkozva akarnak előnyökhöz jutni.

Kemény bírálat a Mazsihisznak Izraelből

Az izraeli belügyminiszter válaszából kiderült – a levelet a zsido.com fordította le magyarra –, hogy a politikus megdöbbenve fogadta a neológ (reform) magyar hitközség közleményét.

Béremelésre pályázhatnak

A szerényebb anyagi helyzetű önkormányzatok köztisztviselői béremelésének támogatására hirdetett pályázatot Pintér Sándor belügyminiszter, a program keretösszege 11 milliárd forint.

A belügyminiszter lemondását követelték Boszniában

A boszniai Szerb Köztársaság belügyminiszterének lemondását követelték vasárnap este a tüntetők Banja Lukában, a tiltakozásnak a rendőrség különleges egysége vetett véget, több demonstrálót is letartóztattak.

Veszélyes francia gettók, terjedő antiszemitizmus

Collomb korábban is sürgette a gettóprobléma felszámolását, főként miután csak tavaly szilveszterkor több mint ezer autót gyújtottak fel, főként az elszegényedő francia külvárosokban.

Horst Seehofer is távozna a CSU elnöki székéből

A politikus pártja hét végi vezetőségi ülésén ismerteti döntését, miszerint befejezi a 2008-ban kezdett pártelnöki munkáját, de megtartja a belügyminiszteri pozíciót a szövetségi kormányban.
105 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.