2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: belpolitikai válság

11 cikk 1/2 oldal

Belpolitikai válság Szlovákiában

Ismét súlyos belpolitikai válság alakult ki Szlovákiában, fél évvel azután, hogy a kormányzati korrupciós ügyekről író tényfeltáró újságírót, Ján Kuciakot holtan találták otthonában.

Veszélyben a német koalíció

A vita arról szól, hogy milyen feltételekkel lehet megtagadni a belépést a német határon az EU valamely tagországában már regisztrált menedékkérőktől.

Iohannis ismét indul a román elnökválasztáson

Klaus Iohannis román államfő bejelentette szombaton: szilárd elhatározása, hogy indul egy újabb elnöki mandátumért a következő romániai elnökválasztáson.

Csütörtökön kinevezi az új szlovák kormányt az államfő

Andrej Kiska szlovák államfő csütörtökön kinevezi az új összetételű kormányt, amelynek névsora kedden vált véglegessé - ezt maga Andrej Kiska jelentette be Pozsonyban szerdán, miután találkozott a leendő kabinet új tagjaival.

Tökéletes célpont

A Macedóniában kialakult helyzet semmi jóval sem kecsegtet. Legalábbis ami a nyugat-balkáni térség, illetve Kelet-Európa jövőjét illeti.

Októberben megbukhat az olasz vezetés

„Az olasz kormány összeomlása nemcsak egy lehetséges opció, hanem egyre valószínűbb forgatókönyvnek tűnik” – mondta a Financial Times napilapnak Federico Santi, az Eurasia Group globális gazdasági-politikai kockázatelemző csoport munkatársa. A legfrissebb közvélemény-kutatások ugyanis kimutatták, hogy a rendszerellenes 5 Csillag Mozgalom támogatottsága már országszerte megelőzi a kormányzó baloldali Demokrata Pártot (PD).

Két hónapja nincs szerb kormány

Nagy kérdés, hogy az egyedüli biztosnak tűnő partner, a Vajdasági Magyar Szövetség mellett melyik csoportosulás lehet még a hatalmi koalíció részese.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.