2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: béketárgyalások

53 cikk 1/6 oldal

Pakisztán és Palesztina: záruló amerikai pénzcsap

Donald Trump amerikai elnök januárban jelentette be, hogy Washington csökkenti a palesztinoknak nyújtott segélyeket, amíg nem folytatják a béketárgyalásokat, amelyek 2014-ben szakadtak meg.

Mogherini: újra kell indítani az ENSZ közvetítésével zajló szíriai béketárgyalásokat

Mielőbb újra kellene indítani az ENSZ égisze alatt zajló szíriai béketárgyalásokat, Oroszországnak és Iránnak nyomást kell gyakorolnia a damaszkuszi rezsimre ennek érdekében - emelte ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn a tagországok külügyminisztereinek luxembourgi tanácskozását megelőzően.

A palesztin elnök szigorú feltételei

Mahmúd Abbász csak Izrael létezését elismerő Hamász-politikust nevez ki a várhatóan létrejövő palesztin egységkormányba.

Mistura: sikerült előrelépni, de nem volt áttörés a genfi béketárgyalásokon

Sikerült előrelépni, de nem beszélhetünk áttörésről – így jellemezte a Genfben az ENSZ égisze alatt tartott szíriai béketárgyalások 7. fordulójának eredményét pénteken Staffan de Mistura, a világszervezet szíriai különmegbízottja, aki közölte azt is, hogy a következő fordulót szeptemberben tartják.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.