2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: békeszerződés

13 cikk 1/2 oldal

A német elnök jelenlétében emlékeztek Londonban

Frank-Walter Steinmeier német államfő jelenlétében emlékeztek meg vasárnap Londonban az I. világháborút lezáró tűzszünet századik évfordulójáról. Az ünnepségen jelen volt II. Erzsébet királynő is, de – csakúgy, mint tavaly – nem koszorúzott személyesen.

Megemlékezések kezdődtek Belgium több városában

Belgium számos településén és az azok közelében található katonai temetőkben megemlékezéseket tartottak vasárnap az első világháborút lezáró tűzszünet aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

Történész: a békeszerződés megbüntette a bűnösnek tekintett nemzeteket

Az első világháborút lezáró békeszerződések a bűnösnek tekintett nemzeteket, mint például Németországot és az Osztrák-Magyar Monarchiát erősen megbüntették, egyebek mellett területi csonkításokkal – mondta Ablonczy Balázs történész az M1 aktuális csatornán vasárnap, a fegyverszünet aláírásának századik évfordulóján.

Boszniában az elszakadás a fő kampánytéma

Választásokat tartanak vasárnap Bosznia-Hercegovinában, a húsz évvel a háború után is etnikai alapon szinte reménytelenül megosztott államalakulatban.

Szakértő: a koreai békeszerződés aláírása nagy előrelépés lenne

Nagy előrelépés lenne ha, ha még idén aláírnák az Észak- és Dél-Korea közti békeszerződést – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán szerda reggel annak kapcsán, hogy Phenjanban találkozott a két koreai vezető.

Kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya

Kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya; fontos lépés lehet ebben, ha sikerül aláírni a két ország között a múlt században zajló háborút lezáró békeszerződést – mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.

Békeszerződés-szegés 1947-ben

A Szovjetunió 1948-tól Magyarország erőforrásait is igyekezett minél inkább igénybe venni, a békeszerződés szövege ekkor már nem számított.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.