2024. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: békés márton

17 cikk 1/2 oldal

Békés Márton: a világ minket irigyel 1956 miatt

A Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója a Hír TV-ben úgy fogalmazott: az emberek spontán özönlöttek ki az utcára, spontán tört ki a forradalom, ez egy ösztönös lázadás volt.

Listáznak!

Hont András már rajtuk tartja szemét.

Újraalapítják a kommentárt

Békés Márton hangsúlyozta, terveik szerint a Kommentár teret ad a baloldali gondolkodók írásainak, gondolatainak is, a vélemények ütköztetésének igényével.

A baloldal végtelen gőgje

Akárcsak Szakács Árpád, Békés Márton is a magánvéleményét mondta el, mégis kitört a ribillió, hogy a kormány le akarja cserélni az egész kortárs irodalmat, művészetet, kultúrát.

Naivitás valódi versenyről beszélni

L. Simon azt feltételezi, hogy a szabályok előre tisztázottak, és ezeket együtt hoztuk, együtt tartjuk és tartatjuk be. Mi, jobb- és baloldali értelmiségiek. Hogy van konszenzus.

Gerillataktika

A Terror Háza kutatási igazgatója zavarba ejtőnek találja, hogy még büntetlenül élnek néhányan, akik felelősek a forradalom leveréséért.

A történelem legtisztább forradalma volt

A náci terrorral egylényegű volt a szovjet totalitárius hatalom, amely elfojtotta a forradalmat 1956 novemberé­ben – közölte lapunkkal tegnap Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

Nem számoltatják el megfelelően a bűnösöket

Még mindig él egyfajta kettős mérce a nácizmus és a kommunizmus bűneinek megítélésében – nyilatkozta a Magyar Időknek Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.