2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: békéltető testület

21 cikk 1/3 oldal

A szünidei táborban is jár a fogyasztóvédelem

Manapság hatalmas a választék a napközis táborok, illetve az ottalvós lehetőségek piacán, a programkínálatról nem is beszélve, az egyszerűbbtől az extrémebb, általában jóval drágább ajánlatokig.

Fizethet a szolgáltató, ha hibás a számla

Nemcsak az a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek érthetőknek és követhetőknek is kell lenniük. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért például az áramszolgáltatótól.

A békéltetők is fogadják a fogyasztókat

A Budapesti Békéltető Testület (BBT) betölti a jogszabályban meghatározott szerepét, amely szerint alternatív fogyasztóvédelmi vitarendezési fórumként tehermentesíti a bíróságokat – jelentette ki Baranovszky György a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) mellett működő békéltető szervezet elnöke a BBT első félévi tevékenységét bemutató sajtótájékoztatón.

Félmillió miatt bujkálnak

Lezajlott a békéltető testületi eljárás a Magyar Idők által feltárt termékbemutatós átverés ügyében. A tárgyaláson az MSZ-Doktor Trend Kft. nem jelent meg.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.