2023. szeptember 22., péntek, Móric napja

Címke: békefenntartók

21 cikk 1/3 oldal

Súlyponteltolódás az ENSZ-ben

Kína azzal, hogy az elmúlt öt év során 3 százalékról 10 fölé növelte a hozzájárulását a kéksisakosok büdzséjébe, Peking Washington után a második legfontosabb befizetővé lépett elő.

Tucatnyi békefenntartóval végeztek Kongóban ismeretlen fegyveresek

Legalább 14 ENSZ-békefenntartó életét vesztette és több mint 40 megsebesült ismeretlen fegyveresek támadásában a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti fekvésű Észak-Kivu tartományában – közölte pénteken Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár helyettes szóvivője.

Putyin: a halált okozó fegyverek szállítása súlyosbítaná a helyzetet

Az Egyesült Államok szuverén joga, hogy eldöntse, szállítson-e halált okozó fegyvert Ukrajnának, ám egy ilyen határozat súlyosbítaná a helyzetet – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a BRICS-országcsoport hsziameni csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Kijev: elfogadhatatlanok Putyin feltételei

Elfogadhatatlannak nevezte Irina Herascsanko ukrán parlamenti alelnök, a minszki összekötő csoport kijevi küldöttségének tagja azokat a feltételeket, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök támasztott az ENSZ-békefenntartók Donyec-medencébe küldését illetően.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.