2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: békefenntartás

6 cikk 1/1 oldal

Kijev óvatosan fogadja Putyin békefenntartó ajánlatát

Ukrajna csütörtökön üdvözölte Vlagyimir Putyin orosz elnök javaslatát arra vonatkozóan, hogy ENSZ békefenntartókat vezényeljenek a szakadárok kezén lévő kelet-ukrajnai területekre, de közölte, hogy orosz csapatok nem vehetnek részt a műveletben. Putyin hétfőn telefonon azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy a Donyec-medencében nem csak a két felet elválasztó vonalak mentén kellene felvonultatni békefenntartókat, de másutt is, ahol az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői tevékenykednek.

Az ENSZ-főtitkár figyelmeztette Washingtont

António Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára óva intette Washingtont a pénzügyi támogatások hirtelen csökkentésétől, egyben kifejezte készségét az ENSZ pénzügyi reformjára – tájékoztatott a főtitkár szóvivője csütörtökön.

A NATO is útját állhatja a migrációnak

Benkő Tibor vezérkari főnök szerint elképzelhető, hogy a NATO is részt vesz majd a balkáni útvonalon érkező illegális migráció megfékezésében.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.