2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: beavatkozás

46 cikk 1/5 oldal

Amerikai alelnök: Kína beavatkozik az amerikai belpolitikába

Mike Pence amerikai alelnök azzal vádolta csütörtökön Kínát, hogy az időközi választások közeledtével beavatkozik az Egyesült Államok belpolitikájába, és aláássa Donald Trump elnök tekintélyét.

Eddig 350 helyszínen volt szükség beavatkozásra a vihar miatt

Eddig 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak a pénteki vihar miatt, 80 másik helyszínen folyamatban van a segítség - mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton az MTI-nek.

Egy éve blokád alatt a Katari Állam

Az emírnek tulajdonított valótlan nyilatkozatokat Katar igyekezett visszautasítani, azonban ezek a törekvések nem vezettek célra.

Agyműtétet végeztek robot segítségével

Korábban sem Magyarországon, sem az egész kelet-közép-európai régióban nem került sor hasonló beavatkozásra, amely a Nemzeti agykutatási program jelentős eredménye.

Orbán Viktor: Beavatkoztak a választásokba

– A Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához – nyilatkozta Orbán Viktor azután, hogy az Alkotmánybíróság kimondta: a testület jogszerűtlenül járt el, amikor érvénytelenített több mint négyezer határon túli szavazatot. A miniszterelnök a PestiSrácoknak úgy fogalmazott: a Kúria ­egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba. Az Origó azt írta, a bíróság szándékosan érvénytelenítette a szavazatokat azért, hogy ne kelljen plusz egy mandátumot adni a Fidesznek, és elvenni egyet a Jobbiktól.

Amire már nincsenek szavak

Az önálló politizálás, a nemzeti szuverenitás lehetőségeinek kihasználása egyre komolyabb negatív reakciókat vált ki az EU rendszereiben, egyre szélesebb körben.

Egymásnak feszültek a hatalmak

Szergej Lavrov moszkvai külügyminiszter közben jelezte: az amerikai beavatkozás akár újabb, Európába irányuló migránshullámot idézhet elő.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.