2022. november 30., szerda, András, Andor napja

Címke: Bassár el-Aszad

151 cikk 1/16 oldal

Robbant Washingtonban a félelem könyve

Újabb botrány borzolja Washingtonban a kedélyeket, ezúttal egy, az amerikai elnök alkalmatlanságát bizonyítani próbáló, hamarosan megjelenő könyv robbant be a köztudatba.

A szíriai kormány a menekültek hazatérését sürgeti

Ígéretet tettek hétfőn szíriai kormánytisztviselők, hogy szavatolják a menekültek biztonságos hazatérését, és sürgették a nyugati országokat, hogy támogassák a folyamatot a Szíria ellen hozott szankciók feloldásával.

Evakuálás kezdődött Szíriában

Elindult az evakuálandók első csoportja csütörtökön a Szíria északnyugati részén fekvő, a lázadók által körülzárt Fúa és Kefraja síita településekről a kormány és a felkelők között született megállapodásnak megfelelően – közölték megfigyelők.

Megtorló lépéseket tesz az USA Szíriában

Az Egyesült Államok határozott és megfelelő lépéseket tesz válaszul arra, hogy a damaszkuszi kormány támadásokat intéz a délnyugat-szíriai feszültségmentesítési övezet ellen – jelentette be közleményben csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.

Szíriáról egyeztetett telefonon Erdogan és Putyin

A szíriai helyzetről egyeztetett telefonon kedden Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a török államfői hivatalra hivatkozva.

Szíria: kiürítették a kérdéses Damaszkusz környéki területeket

Befejeződött az utolsó, Assad-ellenes fegyveresek által uralt enklávé kiürítése a szíriai főváros környékén, a Bassár el-Aszad államfőhöz hű kormányerők összesen mintegy 1200 négyzetkilométernyi terület felett szerezték vissza az ellenőrzést a közép-, illetve nyugat-szíriai Hama és Homsz tartományok térségében - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség.

Irán, a megkerülhetetlen hatalom

Izrael és Irán között a verbális ellenségeskedés fokozódására lehet számítani, miután a zsidó állam az USA fő felbujtója volt az atomalku felrúgásában.

Bassár el-Aszad visszaadta Becsületrendjét

A szíriai elnök visszaadta Franciaországnak a Becsületrendjét, napokkal azután, hogy Párizs lépéseket tett a kitüntetés visszavonására.
151 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.