2022. január 26., szerda, Vanda, Paula napja

Címke: Bartók Béla

35 cikk 1/4 oldal

Két magyar mű a Bartók-döntőben

Hatalmas külföldi érdeklődés övezte a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulóját, amelynek gálakoncertjét vasárnap tartják a Zeneakadémián.

Merítsünk a bartóki tiszta forrásból!

Egy társadalom szerencsére nem egy emberi lény, hanem nagyon sok, egymást követő biológiai láncolat összessége, így feltámasztható tetszhalott állapotából.

Török Ádám csalódott, de előrenéz

A Panta Rhei együttesé volt a magyar kommunista rendszer egyetlen olyan lemeze, amelyet bezúztak. És nem politikai okokból.

Ebéd harminc centből

Amikor Solti György végiggondolta azt az együtt töltött néhány napot, amíg zongorázni tanult nála rájött: Bartók Béla egy angyal.

Megjelent a Bartók on Rock

Most ismét hallat magáról a minden idők legjobb magyar együttesének tartott ős-Miniből három tagot is magába foglaló Mini Acoustic World.

Bartók előtt tiszteleg lemezével a Mini Acoustic World

Bartók On Rock címmel a világhírű zeneszerző előtt tiszteleg most megjelent koncertlemezén a Mini Acoustic World. Török Ádám két esztendeje működő, vonósnégyessel megtámogatott formációja október 14-én Budakalászon mutatja be az anyagot.

Beethovennel a hídon

Magasba lendíti a vonóját a döntőben utolsónak játszó hegedűs, Ririko Takagi a Csajkovszkij-koncert végén. Ováció, ünneplés. Lezárult az egyhetes, első Bartók Világverseny.

Két zenei világ találkozása

Váradi Helga csembalóművész első lemeze 2018 tavaszán a svácji Claves kiadó forgalmazásában jelenik meg Bartók & Barokk címmel.

Ahogy a fia látta Bartókot

Sipos József 3-4 éve foglalkozik komolyabban Bartók Béla életművével, mert eredetileg egy játékfilmet szeretett volna forgatni róla.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.