2023. szeptember 30., szombat, Jeromos napja

Címke: baromfi

60 cikk 1/6 oldal

Népszerű a baromfihús

A magyar húsfogyasztás felét a baromfitartás fedezi, ez a legjobban teljesítő hazai állattenyésztési ágazat – hangzott el a baromfitenyésztés jelenét és jövőjét tárgyaló szakmai napon.

Drágulhat a baromfihús

Az áremelés az összes baromfihústermék esetében indokolt lenne, egyetlen fajta egyetlen részét sem lehet kiemelni, így a csirkemell esetében éppúgy szükség van a magasabb árakra, mint a kacsacombnál.

Jól jött a botrány a baromfisoknak

Növelhető lenne a hazai baromfitartás, mert az EU piacáról kiszorult brazil áru miatt akkora lyuk keletkezett a kínálatban, ami a magyar vállalkozásoknak kiváló lehetőséget teremt.

Jó évkezdés a magyar vágóhidaknál

Nagyot nőtt a vágóhidak teljesítménye az év elején, szinte minden állatfajból többet dolgoztak fel, mint egy évvel korábban.

Európa legerősebb baromfitermelői lehetünk

A fejlesztésekkel csökkenne a járványvédelmi kockázat és javulna a termelésbiztonság, ami az exportpiacok megtartása és bővítése szempontjából is számos előnnyel járna.
60 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.