2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: baranovszky györgy

10 cikk 1/1 oldal

Nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert

A fogyasztóbarát fellépés szükségességére, a vásárlók önként történő kártalanítására hívta fel a gyógyszerszektor figyelmét a FEOSZ a kereskedelmi forgalomból kivont Calcium-Sandoz kapcsán.

Fizethet a szolgáltató, ha hibás a számla

Nemcsak az a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek érthetőknek és követhetőknek is kell lenniük. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért például az áramszolgáltatótól.

Sok a buktató a felújításnál

A gyakorlat azt mutatja, hogy nem igazán körültekintőek a megrendelők lakásfelújítás vagy a szükséges karbantartási munkák során.

A békéltetők is fogadják a fogyasztókat

A Budapesti Békéltető Testület (BBT) betölti a jogszabályban meghatározott szerepét, amely szerint alternatív fogyasztóvédelmi vitarendezési fórumként tehermentesíti a bíróságokat – jelentette ki Baranovszky György a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) mellett működő békéltető szervezet elnöke a BBT első félévi tevékenységét bemutató sajtótájékoztatón.

Békéltetők: Tiltsák be a termékbemutatókat!

A vásárlók tudatosabbak lettek: egyre többen ismerik és élnek fogyasztói jogaikkal, a vállalkozások pedig együttműködőbbek a korábbi évek gyakorlatához képest.

Békéltető testület: egyre tudatosabbak a vásárlók

A vásárlók egyre tudatosabbak, egyre többen ismerik, és élnek jogaikkal, a vállalkozások pedig együttműködőbbek a korábbi évek gyakorlatához képest – mondta Baranovszky György, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) mellett működő Budapesti Békéltető Testület (BBT) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten az első fél év tapasztalatait értékelve.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.