2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: bányászat

22 cikk 1/3 oldal

Újranyílhatnak a szénbányáink

Az Energetikai ásványvagyon-hasznosítási és készletgazdálkodási cselekvési terv a fenntarthatóság jegyében a geo­termikus beruházásokat és tisztaszén-technológiát is szorgalmazza.

Tizenegy bányászati koncesszióra indul pályázat

A 2013-ban indult bányászati koncessziós rendszer keretében 11 terület bányászati koncessziós jogára lehet pályázni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

Kifulladóban lehet a virtuális pénzbányászat

A videokártya-gyártók forgalomeséssel számolnak áprilisban, ebből az következhet, hogy visszaesőben van a kriptovalutaként ismert virtuális pénzek előállítása.

Meghatározó a kriptovaluta

Több nagy cég döntött úgy, hogy beszáll például a bitcoin bányászatát támogató termékek piacára, mások elzárkóztak a továbbra is sok bizonytalanságot jelentő területtől.

Fejlesztik a rákóczibányai földtani gyűjteményt

Megkezdődött a Geocore Magminta, Gyűjteményi és Laboratóriumi Földtani Tudásközpont létrehozása, a Nógrád megyei Rákóczibányán létrejövő fejlesztés 650 millió forint támogatás felhasználásával 2020-ban fejeződhet be.

Aradszki: sikertörténet a bányászati koncessziós pályázatok kiírása

Sikertörténetnek nevezte a bányászati koncessziós pályázatok kiírását Aradszki András energiaügyi államtitkár csütörtökön Tatabányán, a 67. Bányásznap központi ünnepségén. Négy ütemben, összesen 34 felhívásra, 24 szerződést kötöttek bányászati tevékenységet végezni kívánó vállalkozásokkal, aminek eredményeképpen az államháztartásba nettó 8,5 milliárd forint koncessziós díj folyt be.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.