2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: bankszektor

35 cikk 1/4 oldal

Bíznak a bankok az agrárügyfelekben

Jó adós a mezőgazdaság, és örvendetes, hogy ezt az elmúlt években a hazai bankok is felismerték – hívta fel a figyelmet kedden Nagy István agrárminiszter.

Kihívások a bankszektorban

Bencsik László szerint napjainkban a legnagyobb kihívást a jövedelmezőség elérése jelenti, ami a közhiedelemmel ellentétben kifejezetten alacsony a hazai bankrendszerben.

Nem változnak a kiemelt gazdaságpolitikai célok

Az új kormány kiemelt feladata a családok erősítése és a versenyképesség javítása – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter pénteken a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén.

Gazdasági siker és kellő önbizalom

A konszolidációs törekvések mára meghozták az eredményt. Az ország GDP-arányos nettó külső adóssága 2017-ben a nyolc évvel korábbihoz képest egyharmadára csökkent.

Továbbra is nagyon keresettek a lakáshitelek

Jelentős növekedést mutat továbbra is a hazai piacon a lakáshitelezés, amelynek volumene az év első tíz hónapjában átlépte az 500 milliárd forintot.

Eladná román érdekeltségét a görög Eurobank

A harmadik legnagyobb görög bank, az Eurobank tárgyalásokat folytat romániai érdekeltségeinek az eladásáról a Banca Transilvania pénzintézettel, amelyek az egyik legnagyobb Romániában.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.