2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: bankrendszer

46 cikk 1/5 oldal

Magához tér a régiós bankszektor

Növekvő jövedelmezőség, stabil tőkemegfelelés és az eszközállomány minőségének javulása jellemzi a közép- és kelet-európai régió, valamint a balti térség bankszektorait.

MNB: erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

A magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége mind a likviditási helyzet, mind a veszteségtűrő képesség szempontjából erős – derül ki a jegybank Pénzügyi stabilitási jelentéséből, amelyet sajtótájékoztatón mutatott be csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Moody's: javul a magyar bankrendszer működési környezete, marad a pozitív kilátás

A Moody's Investors Service várakozása szerint a magyar bankrendszer működési kondícióinak javulása jót tesz a szektor hitelportfólió-minőségének és tőkehelyzetének. A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban ismertetett új szektorelemzésében közölte: ennek alapján fenntartja a magyar bankrendszernek két éve megadott pozitív kilátást.

Duplázniuk kell a bankoknak

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint ehhez sokkal hatékonyabb bankrendszerre van szükség, miközben a jegybank továbbra is sokallja a lakossági hitelek felárát.

A bitcoinőrület margójára

A divat elképesztő dolgokat szülhet. Felkap valamit, egy sztorit kreál mögé, és az emberek nem akarnak lemaradni, ezért viharos ütemben elkezdik vásárolni, használni.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.