2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: bankadó

29 cikk 1/3 oldal

„Kapzsisági adó” jön Romániában

Bankadót vezet be a román kormány. A bejelentést élesen bírálta az ellenzék, a bukaresti tőzsdén pedig rég nem látott eladási hullámot okozott a kormány lépése.

Jó évet zárt az Erste

A tavalyi kiemelkedő eredményhez jelentősen hozzájárult a Citibank lakossági üzletágának megvásárlása, a nagyobb mértékű céltartalék-felszabadítás és a kisebb mértékű bankadó.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

Kevesebb adót fizetnek a pénzintézetek

A törvény szerint a bankadó 2017-ben és 2018-ban az adóalap 50 milliárd forintot meg nem haladó része után az ideivel megegyezően 0,15 százalék.

Szlovákiában nem csökken a szigorú bankadó

A szlovák pénzügyminisztérium az előzetes koncepcióval ellentétben jövőre nem akarja a felére csökkenteni a bankok ágazati adóját – legalábbis ez olvasható ki a bankadóról szóló törvény módosító javaslatából. A bankadót még a Radicová-kormány vezette be 2012-ben, akkor a pénzintézeteket a céges betétek 0,4 százalékának megfelelő adóval terhelték, amit a Fico-kabinet 2013-tól a lakossági betétekre is kiterjesztett.

Aláírták végre az Erste-szerződést

Magyarország és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank fejenként 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az osztrák Erste Bank magyarországi leányvállalatában.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.