2022. január 22., szombat, Vince, Artúr napja

Címke: bank of england

20 cikk 1/2 oldal

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A piaci és elemzői várakozásoknak megfelelően nem hajtott végre újabb kamatemelést szeptemberi kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa.

A Brexit után 2 százalékos gazdasági növekedésre számít egy brit központ

Csaknem 2 százalékos növekedésre számítanak a brit gazdaságban az egyik vezető londoni gazdasági-társadalmi kutatóközpont elemzői. Várakozásuk szerint a brit jegybank, a Bank of England már jövő tavasszal – az intézet által előzőleg várthoz képest több mint egy évvel korábban – kamatemelést hajt végre.

Londoni elemzők: továbbra is megvan a brit recesszió kockázata

Londoni pénzügyi elemzők szerint továbbra is megvan a kockázata, hogy a brit gazdaságot az EU-népszavazás utáni sokk recesszióba sodorja, különös tekintettel a font gyengüléséből eredő inflációs nyomásra, amely veszélyeztetheti a fogyasztási dinamikát.

Simorék adósságcsapdája

Simor András 2006 és 2013 között volt jegybankelnök. Erre az időszakra esett Gyurcsány őszödi ámokfutása, ami után csitítani kellett a népet.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.