2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: Bank of China

19 cikk 1/2 oldal

Nyereségesek a vezető kínai bankok

A féléves eredményeiket kedden ismertető legnagyobb kínai bankok profitjuk emelkedéséről számoltak be, miközben érdemben nem változott a rossz hitelek aránya. A legnagyobb kínai bank, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) még nem hozta nyilvánosságra adatait.

Orbán Viktor Szófiába utazott

Kétnapos bulgáriai programja során Orbán Viktor kétoldalú megbeszélést folytat Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, valamint tárgyal a Bank of China vezetésével is.

Keletről is gratuláltak Orbán Viktornak

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Giorgi Kvirikasvili georgiai (grúz) miniszterelnök és Csen Sze-csing, a Bank of China elnöke is gratulált Orbán Viktor magyar kormányfőnek.

Sikeres kötvénykibocsátás Kínában

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű, 4,85 százalékos kamatozású pandakötvényt értékesített a magyar állam a kínai piacon.

Jöhet a magyar pandakötvény

Az úgynevezett pandakötvény már régóta napirenden van, azonban csak mostanra erősítették meg, hogy Magyarország a másik nagy kínai piacon is megjelenik.

Pekingben tárgyalt Matolcsy György

Pekingben tárgyalt szerdán és csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének vezetésével a jegybank küldöttsége – közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

Nagyon jó a kínai és a magyar jegybank közötti együttműködés

Az egyre szorosabb kínai-magyar kereskedelmi kapcsolatok hozzájárulnak a pénzügyi együttműködés fejlesztéséhez is – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a jegybank harmadik alkalommal megrendezett, Budapesti renminbi kezdeményezés konferenciáján, szerdán.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.