2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: bánk bán

9 cikk 1/1 oldal

Nemzeti dráma szélessávon

A Bánk bán a budapesti dalszínház második olyan produkciója, amely bekerült a nívós komolyzenei projekt operaközvetítései közé.

Nem törölhetjük a klasszikusokat

Az általános iskolai anyagból száműznék sokan az Egri csillagokat, a Légy jó mindhaláligot, de Móra Ferenc Kincskereső kisködmönjét és Arany János Toldiját is.

A Bánk bán a Beregszászi Arénában

A 2017/2018-as évadban a Kárpát-Haza OperaTúra keretében húsz határon túli, magyarlakta településre vitték el népszerű produkcióikat.

Ütő és vágó keserű szavak

225 éve annak, hogy 1791-ben megszületett a magyar drámairodalom egyik legnagyobb alakja, Katona József.

Letartóztatott Bánk

Az októberi forgószélben a hajléktalanságra jutott színészek alá új dobogó került. Akinek hajlama és indulata volt, föllépett a történelem ácsolta deszkákra.

Ember a történelemben

Nagyszabású, mégis történelmi poroktól és pátosztól mentes Bánk bán-bemutatóval üli nemzeti ünnepünket a Békéscsabai Jókai Színház

Kis nép történelmi olvasztótégelyben

Nagyszabású produkcióval készül március idusára a Békéscsabai Jókai Színház: Szabó K. István rendezésében állítja színpadra a Bánk bánt.

Veszélyes dolog a gőg

A magyar Országgyűlés 2011-ben nyilvánította a magyar nyelv napjává november 13-át, a magyar nyelvet az államigazgatásban és a közoktatásban hivatalossá tevő 1844. évi II. törvénycikk elfogadásának napját.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.