2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: Balogh László

82 cikk 1/9 oldal

Drágították az ingatlanokat az előre hozott vásárlások

Részben a jegybanki hitelszigorítások miatti előre hozott lakásvásárlások állnak a jelentősnek mondható, tavaly kora őszi áremelkedés hátterében. Úgy tűnik, kitart a drágulás, de elemzők szerint már nem lesz olyan mértékű, mint az előző években.

Vidéken nő az építési kedv

Ami a tényleges kínálatot illeti, a hirdetési oldal adatai szerint ja­nuár elején Budapesten mintegy 2250, a vidéki nagyvárosokban pedig több mint nyolcszáz új építésű lakásból lehet válogatni.

Fordulat jöhet az albérletek piacán

Az előző években elindult építkezések jelentős része idén fejeződik be, az új lakások megjelenése pedig fordulatot hozhat az albérletek piacán.

Kiköltözési hullám a fővárosból?

Noha érezhetően egyre többen költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, a vidékről Budapestre költözők miatt korántsem kell a város „kiürülésétől” tartani.

Panelek újabb reneszánsza

Noha árelőnyük még mindig jelentősnek mondható a téglalakásokhoz képest, Budapesten a kisebb panelek már jócskán félmillió forint fölötti négyzetméteráron cserélnek gazdát.

Vidéken is drágulnak a lakások

Míg Kaposvárott a legfeljebb 15 millió forintba kerülő ingatlanok teszik ki a kínálat felét, Győrött vagy Székesfehérvárott ebben az ársávban már nincs értelmezhető kínálat.

Jó lehetőség a bajba jutott adósoknak

Ha a többség él a lehetőséggel, akkor több mint harmincezer lakás válhat újra piacképessé, vagyis tisztulhat és bővülhet a magyarországi lakásállomány.
82 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.