2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: balett

11 cikk 1/2 oldal

Bohémélet Balatonfüreden

Prímásverseny, opera, balett – a szervezők idén is számos kísérőprogrammal egészítik ki a 193. Anna-bált.

Igazi férfiak, kívül-belül

A Három tánc című dokumentumfilm költői szépsége mellett egy olyan zárt világba enged betekinteni minket, amelyről csak halovány elképzeléseink vannak.

Betiltsuk a balettot és Mozartot?

Amit lehet, megtettük, nálunk kevésbé hangsúlyos a Billyt a történetben kísérő kisfiú jelenléte, kihagyhattunk néhány epizódot, ugyanakkor a balettjelenetet mi tettük bele.

Tizenhat bemutató szerepel az Opera 2018/19-es kínálatában

Tizenhat bemutató és 60 repertoárdarab szerepel a Magyar Állami Operaház 2018/19-es új évadának kínálatában - mondta el Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója csütörtökön Budapesten.

Nagyobb autonómiát vár a Pécsi Balett az önálló működéstől

Nagyobb fokú művészeti és gazdasági autonómiát, erősebb magyarországi és nemzetközi jelenlétet remél az önálló működéstől a Pécsi Balett – mondta el Vincze Balázs, a társulat vezetője és Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész, az együttes alapító tagja az MTI-nek.

Bányász tütüben

Az elmúlt pár év örvendetes fejleménye, hogy a Magyar Állami Opereház műsorpolitikáját nézve igyekezett új csoportok felé nyitni.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.