2023. január 29., vasárnap, Adél napja

Címke: Bakony

10 cikk 1/1 oldal

Malom a Bakonyban

Jásd parányi zsákfalu a Bakonyban, erdők, völgyek, ligetek határolják, tölgyfazúgás veszi körül. Legkevesebb hétszáz esztendős a település, már a tizenharmadik században laktak erre.

Texasból egyenesen a Bakonyba

Hazánk is kiveszi a részét a két- és többoldalú kiképzési feladatokból, aminek része a most folyó amerikai–magyar gyakorlatsorozat is a Magyar Honvédség hajmáskéri központi kiképzőbázisán.

Orvvadászokat fogtak el a rendőrök a Bakonyban

Két illegálisan vadászó férfit és segítőjüket fogták el a rendőrök a közelmúltban a Bakonyban. A gyanúsítottaknál 160-180 kiló vadhúsból készült élelmiszert is lefoglaltak - hangzott el egy keddi veszprémi sajtótájékoztatón.

Szenzáció a Bakonyból

Egyedülálló, késő krétakori leletet talált Ősi Attila kutatócsoportja a Bakonyban: egy Sauropoda-fogat.

Fazekas Sándor: az ország főutaktól távolabbi részeit is fejleszteni kell

Az erdők javait nem kizsákmányolva, szigorúan csak gazdasági szemléletmód alapján felhasználva kell gyarapítani, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni kell – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét.

Őszi programok Velencétől a Bakonyig

Kevésbé barátságos időjárási körülmények között is számtalan kirándulási lehetőség közül választhatnak a belföldi utazók. A Magyar Turizmus Zrt. összegyűjtötte a wellness és a gasztronómia kedvelői­nek a Velencétől Bakonyig látogatható úti célokat.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.