2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Baka András

11 cikk 1/2 oldal

Fütyül a jóvátételre

A Kúria Baka András vezette tanácsa nemrég megtagadta a jóvátételt a 2006. őszi rendőrterror egyik ikonikus áldozatától, Dukán Dánieltől.

Elutasították egy 2006-os áldozat kártérítési igényét

Dukán Dánielt 2006-ban fizikailag több alkalommal bántalmazták, 54 órára bűnügyi őrizetbe vették, 35 napig volt előzetes letartóztatásban, majd első fokon két és fél éves letöltendő börtönre ítélték.

Kártérítés az áldozatoknak

Gaudi-Nagy Tamás szerint bírói elfogultságnak köszönhető, hogy a Kossuth téri rendőrattak két áldozatának, Fáber Károlynak és Dukán Dánielnek az ügye még nem rendeződött.

Megkérdőjelezhető Baka bíró elfogulatlansága

Baka András szerint a tevékenysége alapján lehet megítélni azt, hogy mit gondol erről a rendszerről. Ha csakugyan így van, az alapjaiban kérdőjelezi meg a volt főbíró függetlenségét.

Baka András furcsa ítéletet hozott nemrég 2006-ról

Újabb jel utal arra, hogy Baka András Soros-szervezetek lekötelezettje lehet. Nagyobb baj, hogy a rendőrterror miatt hozott semmisségi törvényt kritizáló jogász ítélkezhet 2006-os ügyekben.

A TASZ-nak kedvenc bírója is van a Kúrián

Alapjaiban kérdőjelezi meg Baka András bírói elfogulatlanságát az a levél, amelyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) intézett 2017 februárjában a Kúria elnökéhez.

Nemzeti konzultáció a törvényszék előtt

A Soros bőkezű támogatását élvező Helsinki Bizottság úgy vádolja hazugsággal a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy keresetlevelükben elferdítették a kérdőív egyik szövegét.

Haragszik Baka bíró a kormányra

A baloldali sajtó azonnal a volt főbíró védelmére sietett, pedig Baka elfogultsága nem csak a kormányt érintő ügyekben vált eddig beszédtémává.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.