2020. július 14., kedd, Örs, Stella napja

Címke: Baden-Württemberg

11 cikk 1/2 oldal

A magyar-baden-württembergi kapcsolatok tovább erősödnek

Magyarország és Baden-Württemberg tartomány között kiemelt jelentőségű és erős a kapcsolat, ami a jövőben még inkább mélyülni fog – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság Németországban tartott ülését követően telefonon az MTI-nek.

Megtiltották a szír férfi kitoloncolását

A németországi Baden-Württemberg tartomány közigazgatási fellebbviteli bírósága (VGH) hétfőn közölte, hogy rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva megtiltotta egy szíriai menedékkérő átadását Magyarországnak.

A Zöldek a CDU-val alakítanak kormányt Baden-Württembergben

Ellenzékből kormányra kerül a németországi Baden-Württemberg tartományban az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU), amely több mint egy hónapig tartó tárgyalás után megállapodott a kormányzati együttműködésről a márciusi tartományi választások győztesével, a Zöldekkel. A koalíciós szerződést hétfőn mutatták be Stuttgartban.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.