2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: Avramopulosz

8 cikk 1/1 oldal

A görög Novartis-ügy

A svájci gyógyszeripari óriás, a Novartis és leányvállalata­, a Sandoz jelenleg Görögországban egy súlyos korrupciós botrány vizsgálatának középpontjában áll.

Megkésett védekezés

Védje meg minden ország a határait az emberáradattól. Aki nem bír a feladattal, és kéri, annak segítsen az unió. Legyen ez a közös európai megoldás első lépése.

Nehezen halad a bevándorlók szétosztása

Nagyjából 25 ezer újabb menedékkérő befogadására tettek felajánlást eddig az uniós tagországok – közölte a migrációs ügyekért felelős uniós biztos.

Bevándorlás: eljárással fenyeget Brüsszel

A tagállamok értékelése mellett a bizottság új intézkedéseket is bemutatott az illegális bevándorlók mielőbbi kitoloncolása érdekében.

Az Európai Bizottság tájékozódik a magyar és a szlovén illetékeseknél

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi és migrációs kérdésekben illetékes görög biztosa mind a magyar, mind a szlovén hatóságokkal folyamatos kapcsolatban áll, és igyekszik tájékozódni a magyar-szlovén határ mentén fennálló helyzet ügyében – közölte pénteken Brüsszelben az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény egyik szóvivője, Daniel Rosario.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.