2022. december 7., szerda, Ambrus napja

Címke: autógyár

12 cikk 1/2 oldal

Sztrájk kezdődött a pozsonyi Volkswagenben

Határidő nélküli munkabeszüntetést kezdtek bérköveteléseik megtagadása miatt a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai kedd reggel.

Trump 35 százalékos importvámra figyelmeztette a német autógyártókat

A nagy német autógyárak részvényei egy-másfél százalékkal gyengültek a hétfői tőzsdei kereskedés kezdetén, miután a rövidesen hivatalba lépő megválasztott amerikai elnök 35 százalékos importvám kivetéséről tett említést egy hétvégi lapinterjúban.

Építkezne a Mercedes Moszkvában

Mercedes-gyár épül Moszkva közelében – tárta fel a Moszkvai terület kormányzója vasárnap egy orosz televíziós műsorban. A német autóipari konszern szóvivője a napokban arról beszélt, hogy a Daimler rövidesen döntést hoz egy autógyár felépítéséről Moszkva tágabb körzetében, részletek említése nélkül. A német külügyminiszter eközben arról beszélt, lassan fel kellene oldani az Oroszország elleni szankciókat.

Rekordév Szlovákiában

Rekordévet zárt tavaly a szlovák autóipar, az ország három autógyárában előállított gépkocsik száma 2015-ben meghaladta az egymilliót – derült ki a szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) által ismertetett számadatokból.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.