2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: augusztus

28 cikk 1/3 oldal

KSH: augusztusban 10,1 százalékkal nőttek a keresetek

Augusztusban a bruttó átlagkereset 321 172 forint, a nettó átlagkereset 213 579 forint volt, egyformán 10,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az év első nyolc hónapjában a keresetek 11,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés havi növekedése idei rekordot regisztrált augusztusban

Idén először fordult elő, hogy az előző hónaphoz képest 3,8 százalékos növekedést ért el az ipari termelés, a naptárhatástól megtisztított augusztusi ipari termelés 4,5 százalékos éves emelkedése pedig a visegrádi országok (V4) sorában a második legjobb, Lengyelország után – mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

KSH: augusztusban megélénkült a kiskereskedelmi forgalom

Az év első nyolc hónapjában 6,6 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése az előző év azonos időszakához mérve, a naptárhatástól megtisztított adat 6,7 százalékos emelkedést mutat.

Augusztusban tovább emelkedett a beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke: 56,2, magasabb a júliusi 53,3 pontnál, és a harmadik legmagasabb augusztusi érték 1995 óta, annak ellenére, hogy a felmérésben vizsgált részindexek majdnem fele csökkent júliushoz képest. Az előző hónaphoz mért emelkedés azt jelzi, hogy a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn az MTI-vel.

Az első augusztusi hétvégén is marad a kánikula sok napsütéssel

Augusztus első hétvégéjén is sok napsütés várható, csak elszórtan lehetnek záporok. A kánikula is folytatódik, jellemzően 30 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.