2019. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: atomerőművek

9 cikk 1/1 oldal

Nyitás keletre, hűség a Nyugathoz

A kisebb tagállamok energiapolitikai érdekei az uniós bürokrácia dzsungelében nehezen érvényesíthetők, viszont a nagyok által korlátozhatók.

Eurostat: 25 százalék az atomerőművek által termelt áram részaránya az EU-ban

A nukleáris energia részaránya 25,8 százalék volt 2016-ban az Európai Unió villamosenergia-termelésében, a tagállamokban működő atomerőművek összesen 839 700 gigawattórányi (GWh) energiát állítottak elő - írta pénteken közzétett jelentésében az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).

Svájc az atomerőművek megtartására szavazott

Népszavazáson utasították el a Zöld Párt azon kezdeményezését, hogy az ország öt atomerőművéből hármat már jövőre, kettőt pedig 13 éven belül zárjanak be.

A svájciak elutasították az atomerőművek gyorsított bezárását

A svájci választók többsége elutasította vasárnap azt a zöld párti kezdeményezést, amelynek értelmében az alpesi országban működő öt atomreaktorból hármat már a jövő évben bezártak volna – derült ki a témában tartott népszavazás eredményéből.

Leállt a munka a francia atomerőművekben

Nem kell nagymérvű áramkimaradásokra számítani, mivel a Franciaország energiaszükségletének 75 százalékát adó nukleáris erőművekben törvény korlátozza a sztrájkjogot.

Továbbra is versenyképes a nukleáris energia

A korábbi előrejelzésekkel ellentétben nem drágult a nukleáris technológia alkalmazása, névértéke nagyjából egyezik a 2010-ben mért értékekkel.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.