2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: atomerőmű

106 cikk 1/11 oldal

Célvonalnál a minta-atomerőmű

Néhány egyeztetés maradt hátra az orosz villamosenergetikai rendszerirányítóval, és kereskedelmi üzembe áll az az atomerőmű, amelyet a Paks II beruházás mintájaként tartanak számon.

Társadalmi érdek Paks II

A paksi atomerőmű jelenleg működő négy blokkja nélkül legalább 40 százalékkal drágább lenne a villamos energia Magyarországon – jelentette ki Süli János egy friss számítás alapján.

Sikeres a Paks II mintaerőmű tesztje

Várhatóan még az idén megkezdi a kereskedelmi üzemét a leningrádi atomerőmű II-es kiépítés 1-es blokkja, amely referenciaként szolgál a hasonló, paksi fejlesztés számára.

Minden erőműtípust érintett a hőség

A hőhullám okozta negatív hatások akkor kezelhetők legjobban, ha a villamosenergia-igények kielégítésére az adott országban különböző típusú erőművek egyaránt rendelkezésre állnak.

Meggondolta magát néhány atomellenes állam

A hőhullámok világszerte megnövelték a légkondicionálás, vagyis a villamos energia iránti igényt. Az atomerőművek leszerelése csak rontott a globális felmelegedés helyzetén.

Igazolt a nukleáris energia fontossága

Helyesen állapította meg annak idején az Európai Bizottság, hogy a Hinkley Point C atomerőmű-projekthez jogosan nyújtott támogatást a brit kormány.
106 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.