2020. október 24., szombat, Salamon napja

Címke: atombomba

30 cikk 1/3 oldal

Hidegháborús légkör Hirosimában

Hetvenhárom év telt el azóta, hogy a világ belépett a nukleáris pusztítás korszakába: az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án, valamint 9-én dobta le atombombáit.

Összeroskadt hegy

A múlt pénteki koreai csúcstalálkozónak mindenképpen nagy volt a jelentősége, hiszen bejelentették, hogy leállítják az észak-koreai atombomba-kísérleteket.

Atombamba eljárás Varsó ellen

A hírről beszámoló düsseldorfi lap reggeli hírlevele idegesítő olvasmány, de annyit a javára írhatunk: leplezetlen, kertelés nélküli szócsöve a német üzleti érdekeknek.

A Manhattan-terv magyar tudósokkal

Immár 75 éve annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok Nagy-Britanniával és Kanadával együtt elindította az atomfegyverek kifejlesztését célzó Manhattan-tervet.

A végső háború

A régi téma most újra felmerült, amióta Észak-Korea hintapolitikája épp a begyorsuló fázisban van, és szóban már legalább hatszor elpusztította az Egyesült Államokat.

Sűrített hidegháború

A tényői bunker építését 1952. május 1-jén kezdték el. A tervezők elzártan, titokban dolgoztak, és csak alaposan ellenőrzött, megbízható emberek ismerhették a terveket.

A háború és a hősök igazi arca

Európában először a budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeumban állítják ki a Hirosimai Béke Emlékmúzeum és a Nagaszaki Atombomba Múzeum eredeti tárgyait.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.