2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: atomalku

32 cikk 1/4 oldal

Az atomalku maradó tagjai folytatnák a kereskedelmet Iránnal

Az iráni atomprogramról szóló megállapodás aláíró tagjai – az egyezményből egyoldalúan kilépett Egyesült Államok kivételével – New York-i megbeszélésüket követően közös nyilatkozatot fogadtak el arról, hogy elkötelezettek egy fizetési mechanizmus létrehozásában, hogy folytassák kereskedelmüket Iránnal.

Európa megmentené az atomalkut

Washington nem tesz kivételt az európai vállalatokkal az Irán ellen hozott szankciók ügyében – fogalmazott Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Iráni atomalku: rendelettel foglal állást Brüsszel

Az Európai Bizottság pénteken megindította az úgynevezett blokkolórendelet aktiválását célzó eljárást, amely megtiltaná az európai cégeknek, hogy eleget tegyenek az Irán elleni amerikai szankcióknak.

Teherán óvatosan fogadja az EU kötelezettségvállalását

Konkrét intézkedéseket vár az európai országoktól Irán, hogy eldönthesse, megmenthető-e az atomszerződés - közölték Teheránban szombaton, Miguel Aries Canete energiaügyi uniós biztos iráni látogatása első napján.

Aggódnak az európai vállalatok

Franciaország jelezte, szerinte „elfogadhatatlan”, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan kivonul az iráni atomprogramról szóló egyezményből.

A világ most Iránra tekint

Az európai politikusok és nagyvállalatok a washingtoni szankciók kikerülésén törik a fejüket, és tárgyalásokat kezdeményeznek az USA-val.

Füstölgő revolver

Kedden Donald Trump felmondta az Iránnal kötött atommegállapodást. Ezzel újból beköszönt a Nyugat és az Iszlám Köztársaság között a kapcsolatok jégkorszaka.

Küzdenek az atomalkuért

Izrael és Irán egyre inkább kibontakozó szíriai konfliktusa mellett a nemzetközi közösség továbbra is azt találgatja, hogy fenntartható-e az atomalku.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.