2024. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: atom

48 cikk 1/5 oldal

Szöul szerint Észak-Korea kész megsemmisíteni a nukleáris fegyvereit

Kész megsemmisíteni Kim Dzsong Un észak-koreai vezető országának összes nukleáris fegyverét, az azok gyártáshoz szükséges nyersanyagait és telephelyeit a teljes nukleáris leszerelés érdekében – mondta Mun Dzse In dél-koreai elnök a BBC brit televíziós csatornának adott interjúban, amelynek szövegét az elnök a sajtóirodája tette közzé pénteken.

Veszélyes őrmester

Közel 12 év tárgyalás után, 2015-ben megszületett az iráni atomalku. Az egyezményt az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, valamint az új nemzetközi realitásoknak megfelelően Németország dolgozták ki Iránnal.

Putyin és Merkel támogatja az atomalku fenntartását

Elvi jelentőségűnek nevezte az iráni atomalkunak az egyoldalú amerikai kilépés utáni fenntartását Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár kettőjük pénteki telefonbeszélgetése során.

Húzzák-vonják az iráni atomalkut

Talán még az irániak maguk sem tudják, akarnak-e vagy fognak-e egyszer atombombát építeni, mindenesetre a Teheránnal kötött nagyhatalmi megállapodás évek óta a világpolitika egyik kulcskérdése.

Naperőmű épül Pakson

Az EU Környezeti és energiahatékonysági operatív programjának támogatásával legkorábban 2018 őszén kezdheti meg üzemszerű működését a létesítmény.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.