2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: Athenaeum Kiadó

13 cikk 1/2 oldal

Kényes témák terítéken

Az Athe­naeum Kiadó pódiumbeszélgetései minden alkalommal egy-egy érdekes téma, probléma vagy jelenség köré összpontosulnak.

Pesti nők külön fényben

A sikeres interjúkötet receptje általában a következő: végy egy ismert riportalanyt… és sokszor nincs is tovább.

Egy családtörténet nyitó kötete

Mert ez a könyv – amely, mint a fülszövegből megtudjuk, „egy családtörténet nyitókötete” – éppen olyan, amilyennek a klasszikus történelmi regényeket elképzeljük.

Szerelem és férfias erények regénye

Tímár Gábor legújabb, Isteni igazság című regénye fordulatos és izgalmas, ahogy az egy történelmi regénytől minimum elvárható.

Ő volt a végzet asszonya

Amerikának Marilyn Monroe, Oroszországnak Marina Vlady, nekünk pedig Karády Katalin.

Felcsavart szöveg a Himaláján

Igen nagy bátorságra vall, ha valaki – jelen esetben valakik: Lackfi János és Vörös István – arra adja a fejét, hogy a meggyökerezett slágereket átírja.

Halál alul- és felülnézetből

Barátságról, életről, az ahhoz való ragaszkodásról, tágabb értelemben generációk egymásra találásáról (is) szól Hartay Csaba új regénye, a Holtág.

Paulo Coelho színe és visszája

A sokat és sok irányból kritizált, de jelenleg elvitathatatlanul a világ legnépszerűbb írójáról van szó, és az ő legújabb könyvének magyar megjelenéséről.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.