2019. július 20., szombat, Illés napja

Címke: áthelyezés

9 cikk 1/1 oldal

Elvitték Nagy Imre szobrát

A szobor áthelyezése ellen a baloldali pártokon kívül Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin, valamint a Nagy Imre Társaság is tiltakozott.

Újraállítják a nemzeti vértanúk emlékművét

A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnök Vértanúk terén álló szobra. Helyére a bolsevik terror 1918–1919 közötti áldozatainak emlékművét állítják vissza.

Obama Guantánamón is betart Trumpnak

Obama elnök figyelmen kívül hagyja utódja, Donald Trump elutasító álláspontját a Guantánamón őrzött foglyok áttelepítéséről, és várhatóan további rabokat küldenek más országokba.

Brüsszel: fel kell gyorsítani a menedékkérők áthelyezését

Az utóbbi időben jelentős előrelépés történt a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezése terén, a folyamatot azonban még jobban fel kell gyorsítani – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben.

Beérkezett Magyarország keresete az Európai Bírósághoz

Az Európai Bíróság megkapta és regisztrálta Magyarország keresetét, amelyet a menedékkérők EU-tagállamok közötti áthelyezéséről, a kötelező kvótarendszerről szóló európai tanácsi határozattal szemben nyújtottak be az előző napon – közölte pénteken a luxembourgi székhelyű bíróság.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.