2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: aszály

30 cikk 1/3 oldal

Pénzért házasítják ki gyerekeiket Afganisztánban

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb aszályával szembesülő afgán családok pénzért házasítják ki gyermekeiket, hogy ételt tudjanak tenni az asztalra – hívta fel a figyelmet az ENSZ kedden.

Bizakodhatnak a hazai termelők

A csapadékszegény ősz miatt nagyon rossz állapotban vannak a növények. A napokban lehullott eső javított a hazai vetés állapotán, így a gazdálkodók bizakodók lehetnek.

Sínylődik az őszi vetés

A repce és a kalászosok sem tudnak a megfelelő mértékben fejlődni, az elmúlt hetek csapadékszegény időjárása miatt országos szinten problémát jelent a talaj szárazsága.

Korábban érkezhet a támogatás az aszály miatt

Újabb lépésekkel segíti az aszály miatt nehéz helyzetbe került gazdákat az Európai Bizottság. Brüsszel pénteken több, az elegendő takarmánymennyiség biztosításához szükséges módosítást is előterjesztett.

Nagy István: az aszály a fő veszélyforrás

A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé – jegyezte meg az agrárminiszter.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.