2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: aszad

79 cikk 1/8 oldal

Aszad Izraelt hibáztatja az orosz katonai repülőgép lelövésének ügyében

Bassár el-Aszad szíriai elnök részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az izraeli légicsapás idején a szíriai légvédelem által a Földközi-tenger felett véletlenül lelőtt orosz katonai gép ügyében – jelentette a SANA állami hírügynökség csütörtökre virradóra. A szövetségesének küldött üzenetben a damaszkuszi rezsim vezetője Izraelt hibáztatta a történtekért

Mintát vettek a vegyi támadás színhelyén

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) közölte, hogy szakértőinek szombaton sikerült eljutniuk a szíriai Dúmába, és mintákat vettek az április 7-i vélelmezett vegyifegyver-támadás helyszínén.

A szíriai elnök lecserélte a védelmi minisztert

Bassár el-Aszad szíriai elnök egy vasárnapi rendeletével lecserélte kormánya védelmi, ipari és tájékoztatásügyi miniszterét – jelentette az állami televízió.

Bojkottot hirdettek a Szíriáról szóló békekonferenciára

Mintegy 40 szíriai Aszad-ellenes fegyveres ellenzéki csoport közös közleményben utasította el hétfőn részvételét a január 29-30-ra kiírt, az oroszországi Szocsiba szervezett „Nemzeti Párbeszéd Szíriai Kongresszusa” nevű orosz kezdeményezésű békekonferencián.

Szírek német rendőrkézen

Szíriai háborús menekültnek adta ki magát az a hat férfi, akiket a tegnap a német hatóságok fogtak el egy nagyszabású razzia során.
79 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.