2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: árufuvarozás

8 cikk 1/1 oldal

MÁV-elnök: jót tettek a fejlesztések a vasúti árufuvarozásnak

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően jelentősen javult a vasúti árufuvarozás helyzete, a legtöbb tranzitvonalon lassítás nélkül átjárható az ország – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken Velencén, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége nemzetközi közlekedéslogisztikai konferenciájának második napján.

Kiszámíthatóbb vízállás segítené a dunai fuvarozást

A vízi fuvarozás részesedése a fuvarpiacon 4 és 30 százalék között van Európában, Magyarországon viszont alig éri el a négy százalékot – állítja a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége. A szervezet szerint a Dunán minimum az év 340 napján korlátozás nélkül kellene biztosítani a hajózást.

Munkahelyteremtés a közúti fuvarozásban

A kereskedelmi gázolaj rendszer magyarországi bevezetése révén a fuvarozók hazahozták tankolásaikat, s ezzel jelentősen növelték a gázolaj-forgalmat, ezáltal a jövedéki adó bevételt.

Döcögősen jutnak át a szállítmányok hazánkon

A határzárak és nagyarányú pályafelújítások miatt a vasúti árufuvarozás ellehetetlenülésétől tart a legnagyobb hazai fuvarozó, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.