2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: áruforgalom

10 cikk 1/1 oldal

KSH: októberben megélénkült a külkereskedelmi áruforgalom

Októberben az áruexport euróban számított értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Kettős minőség

Hiába tett megvilágosító erejű nyilatkozatot a Magyar Márkaszövetség, az embereket az hergelte föl leginkább, hogy szemetet etetnek velünk.

A lengyeleknek megtetszettek az online pénztárgépek

A lengyel kormány figyelmét is felkeltette az utóbbi idők két nagyszabású, feketegazdaság elleni intézkedése Magyarországon: az online pénztárgépek szisztémája és a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus hatósági rendszer.

Nőtt a légi áruforgalom januárban

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint 2,7 százalékkal nőtt a légi áruszállítás teljesítménye idén januárban az egy évvel korábbihoz képest.

Kedvezően változik az áruforgalom

A kivitel euróban számolt értéke 8,5, a behozatalé 4,4 százalékkal haladta meg októberben az egy évvel korábbit, a külkereskedelmi többlet 605 millió euró volt, 322 millióval nagyobb a tavaly októberinél – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.