2021. december 5., vasárnap, Vilma napja

Címke: arisztokrácia

9 cikk 1/1 oldal

Nem adta fel Miklósvár grófja

A miklósvári kastély tulajdonosa 1989 után tért vissza Erdélybe a nyugat-európai emigrációból. Mára sikerült visszaszereznie ősei birtokainak jó részét.

Tiltott kastélyok – Uzoni Mikesek

Birtokelkobzás, kastélyrombolás, módszeres gyilkosságok, kitelepítések – hogyan lehetséges a múlttal szembenézve a jövőt építeni Romániában?

Tiltott kastélyok – Fugadi Bánffyak

Erdély arisztokratáiról, restitúciós küzdelmeikről szól az NMHH Neumann János-pályázatára készített filmsorozatunk, amelynek első része a fugadi Bánffyakat mutatja be.

Drakula nem jött

Gróf Bethlen Anikó több mint két évtizede küzd a Bethlenekért, a birtokokért és Keresd szétrabolt, magára hagyott, majd mégis megmenekített várkastélyáért.

Ha a bánya jól van lakva

Hogy a szétlopott javak visszaszolgáltatása Romániában súlyos jogi és idegi harc, mely felőrölheti az embert, azt jól mutatja a Teleki-kastély sorsa.

Behorpadt város

A szórványtól a székely tömbig bejárjuk a kastélyokat, meglátogatjuk a történelmi családokat, hogy kiderítsük, van-e esély a teljes és visszafordíthatatlan visszaszolgáltatásra.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.