2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: ARD

22 cikk 1/3 oldal

A németek alig fele nézte a Schulz-Merkel tévévitát

A vártnál kevesebben követték Németországban a kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitáját, amelyen a legtöbb sajtókommentár szerint Angela Merkel kormányfő jobban szerepelt, mint a szociáldemokrata (SPD) jelölt, Martin Schulz.

Német választások: már csak 22%-on az SPD, harmadik erő lehet az AfD

Németországban egy hónappal a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt tovább csökkent a szociáldemokrata párt (SPD) támogatottsága – mutatták ki pénteken ismertetett felmérések, amelyek szerint az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló, parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) ismét erősödik és akár a harmadik erőként debütálhat a Bundestagban.

Merkel elutasítja a pénzügyi szankciókat

Nem tartom nagyon jónak, hogy egyszerűen pénzre váltsuk az aggodalmat okozó fejleményeket, és fenyegetni sem szeretnék – mondta Angela Merkel német kancellár.

A németek többsége ismét szimpatizál Merkellel

Az ARD által ismertetett adatok szerint a kancellár munkájával elégedettek aránya az ötéves mélypontot jelentő szeptemberi 45 százalékról 54 százalékra emelkedett.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.