2023. október 4., szerda, Ferenc napja

Címke: áramtermelés

9 cikk 1/1 oldal

Stabilizálta működését a Mátrai Erőmű

A Mészáros-csoport fő célja az volt a társaság megvásárlásával, hogy az erőművet a megváltozott körülményekhez igazodó, stabilan nyereséget termelő pályára állítsa.

Nőtt az importáram aránya

Júniusban drágább volt az átlagosnál a másnapi szállítású belföldi villamos energia, elsősorban a fosszilis energiahordozók és a szén-dioxid-kvóta magas ára, valamint a hazai kínálati szűkösség miatt.

Egekbe szökött Norvégiában az áram ára

Az ország villamosenergia-szükségletét kilencven százalékot meghaladó arányban vízerőművekkel fedezi, ám elfogyott az alapanyag, így most drága importterméket használ.

Kellenek a gázerőművek

A megújuló energiaforrások térnyerése a fosszilis energiahordozók leáldozásával járna, de a földgázüzemű áramtermelők nem véletlenül fontos túlélői ennek a csoportnak.

Kulcstényezővé válhat a távfűtés

Míg az áramtermelés viszonylag egyszerűen zöldül ki 2050-re, addig a hőtermelésben bőven akadnak kihívások a Nemzetközi Energiaügynökség szerint.

A Földön még nem megy

A jövő környezetbarát energiatermelését célzó fejlesztések nagyon messze vannak a megvalósulástól.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.